Een renovatie te Gent met UZIN RR 188 isolatiemat PU-kurk


Afbeelding Een renovatie te Gent 1

In het centrum van Gent moest men bij een renovatie van een mooi rijhuis van 3 verdiepingen hoog afkomstig van een stadsbeeldhouwer massief parket 22 mm dik plaatsen waarbij men streefde naar een zo groot mogelijke contactgeluiddemping.

Hierbij werd op de 3 verdiepingen gebruik gemaakt van de isolatiemat UZIN-RR 188 van 3 mm dik. Om elk risico uit te sluiten werd voorafgaandelijk een ondervloer verlijmd met OSB-platen (tand/groefverbinding) van 60 cm op 2m40 om aldus de spanningen teweeggebracht door het massief parket zo goed mogelijk te verdelen. Op de 1ste en 3de verdieping volstond het om de dekvloer filmvormig voor te strijken met de 2-componenten sneldrogende en oplosmiddelvrije epohecht UZIN-PE 420 A + B (zie fig. 1).Na een droogtijd van deze voorstrijk van ca 1 uur werden de OSB-platen hieropverlijmd met de oplosmiddel- en watervrije 2-componenten PU-parketlijm UZIN-MK 92S A + B(zie fig. 2).

Op de 2de verdieping werd ter verbetering van de lichtjes uitgelopen toplaag van de dekvloer gekozen om in de plaats van voor te strijken eerst een impregnatielaag toe te passen met het oplosmiddelvrije 2-componenten epoxyhars Qeshfloor EP 6550 A +B. (zie fig 3). Voor de verlijming van de OSB-platen op de impregnatielaag moest hierbij een minimum droogtijd van 16 uur (max 48u) worden gerespecteerd.

Voor een optimale akoustische isolatie werden de platen enkel verlijmd en niet vastgeschroefd. Na de verlijming van de OSB-platen kon na minimum 24u droogtijd de isolatiemat UZIN-RR 188 terug verlijmd met dezelfde UZIN-PU-parketlijm (zie fig. 4). Hierna werd de volgende dag (min. 24u) dan uiteindelijk het massief parket 22mm terug verlijmd met dezelfde lijm.

Een bijkomend voordeel was dat bij gebruik van deze UZIN-isolatiemat tevens het loopcomfort verbetert met hierbij een schok-absorberende werking.

Het geheel werd deskundig geplaatst onder leiding van de gerenomeerde firma ICDP te Knesselare.


Een renovatie te Gent » fotogalerij

Afbeelding voor Een renovatie te Gent Parket De Pauw Afbeelding Een renovatie te Gent 2
Afbeelding voor Een renovatie te Gent Parket De Pauw Afbeelding Een renovatie te Gent 3
Afbeelding voor Een renovatie te Gent Parket De Pauw Afbeelding Een renovatie te Gent 4

Interesse om uw project uit te voeren zoals in dit pers-bericht?
Neem vrijblijvend contact op!

Contacteer ons